Spisning

Spisning:

Generelt er måltidet en rigtig god ramme for nærværende, pædagogisk arbejde. hvor sproget, dannelse, selvhjulpenhed og relationer er i fokus. Derfor er spisesituationen en vigtig, prioriteret del af Skattekistens hverdag.   

Der er morgenmad til de morgenfriske mellem kl. 6.15 og 7.15. Da vi gerne vil have fokus på en god og nærværende modtagelse af børn og forældre, tilbyder vi kun et forholdsvis simpelt morgenmadssortiment. Det består af havregrød, havregryn og rugfras. Der kan suppleres med en smørklat i havregrøden og kanel (hvis børnene er ca. 2 år), som de voksne doserer. Vi synes, at dette er en god og ernæringsrigtig måde at gøre det på.

Vi opfordrer til, at de børn der skal spise morgenmad er mødt kl. 7, så vi kan være færdige med morgenmaden kl. 7.15.

Ved 9-tiden tilbydes børnene formiddagsmad i køkkenet. Børnene medbringer hver dag frugt eller andet, der giver god energi. Børnene har egen drikkedunk med, der er tilgængelig i fælles kasser hele dagen.

Vi spiser frokost mellem kl. ca. 11 og 12. Vi sidder gerne så længe som muligt ved måltidet, da det er en god situation til at få stimuleret sproget, fortællinger og relationer. Spisesituationen giver også mulighed for god dialog vedr. kost og måltidsdannelse; vi venter til alle færdige med at spise, vi kaster ikke med maden mv. Generelt er spisesituationen en godt afsæt for nærværende pædagogisk arbejde. Derfor kan vi sidde længe ved måltidet - også for at læse en god bog.    

Børnene skal have madpakker med til frokost og eftermiddagsmad.

Fra kl. ca. 13.30 er der mulighed for, at børnene på skift kan spise deres eftermiddagsmad ude, i "fantasien" eller i køkkenet. Til alle måltiderne serveres vand og til morgenmaden desuden også mælk.